Saturday, April 17, 2010

SISTEM MAKLUMAT PRASEKOLAH KEBANGSAAN

Makluman kepada semua guru prasekolah Pejabat Pelajaran Daerah Petaling Perdana. Satu latihan pengisian data Sistem Maklumat Prasekolah Kebangsaan akan diadakan pada ketetapan berikut.Tarikh; 22.04.2010 ( Khamis)Tempat : Makmal Bestari S.K Seafield.Keperluan yang perlu di bawa:


1. Komputer riba
2. Broadband


3. Maklumat guru
4. Maklumat PPM
5. Maklumat Murid ( sama dgn data SMM)

Anda perlu memuat turun MANUAL PENGGUNAAN SMPK . Manual ini perlu dicetak sebagai nota dan persediaan latihan. Untuk download sila klik link dibawah.

                                           DOWNLOADSaya sering gusar dengan data yang tidak konsisten, maka saya juga berbangga Kementerian saya telah pun berjaya menyediakan Sistem Maklumat Prasekolah Kebangsaan, dengan satu klik saja saya boleh akses kepada maklumat prasekolah semua agensi kerajaan dan swasta di seluruh negara. Syabas kepada semua pihak yang sama-sma telah membangunkan sistem ini, walaupun, masih dalam peringkat ujian rintis tapi ini merupakan satu inovasi dalam pendidikan prasekolah. Data yang tepat ini membolehkan kita merancang strategi yang lebih berkesan terutamanya perancangan peluasan prasekolah kerana didapati prasekolah masih diperlukan di kawasan luar bandar, pedalaman dan tidak ketinggalan kawasan miskin bandar.”

TEKS UCAPAN

YAB TAN SRI DATO’ MUHYIDDIN BIN HAJI MOHD YASSIN

TIMBALAN PERDANA MENTERI

MERANGKAP MENTERI PELAJARAN MALAYSIA

MAJLIS PELANCARAN

PEMBERIAN GERAN PERMULAAN PRASEKOLAH SWASTA

DI BAWAH BIDANG KEBERHASILAN UTAMA NASIONAL (NKRA) PENDIDIKAN

BERTEMPAT DI TADIKA WAWASAN GEMILANG, SUNGAI BUAYA, RAWANG, HULU SELANGOR

PADA 12 APRIL 2010 JAM 10.00 PAGI.

No comments:

TAKLIMAT INSTRUMEN PENTAKSIRAN PRASEKOLAH KEBANGSAAN PPD PETALING PERDANA 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. PPD Petaling Perdana akan mengadakan 1 taklimat pengisian Instrumen Pentaksiran Prasekolah Kebangsaan...